11th International Dance and Performing Arts Festival in Syros

11th Akropoditi DanceFest 2024

July, 11-21 2024

Expanding identities

Find here the events schedule of the Festival:

Thursday 11 July

Pre-event – Opening of the Festival

20:00, NATIONAL RESISTANCE MONUMENT

WALKING ACT – PARADE on stilts – Živa Poppy Teatre, Czech

FREE

22:00, EVANTHIA KAIRI THEATRE

Scarlet Nights live, Vocal jazz, Swing trio, Greece

FREE

Friday 12 July

19:30, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

Book presentation: *Performing the Greek Crisis: Navigating National Identity in the Age of Austerity –* Natalie Zervou, Greece – USA

FREE

21:30, APOLLON THEATRE

"Windows of displacement" - Toussaint To Move, Jamaica - UK

Saturday 13 July

21:30, APOLLON THEATRE

"INLET" - Hani Dance Company, Syria – Germany

Sunday 14 July

20:00, TANNERY KORNELAKIS-DENDRINOU

"Cassandra's Field of Flower" - Tomo Sone, Japan - USA

Monday 15 July

21:30, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

"Freeedom, at Last" - Iraqi Bodies, Iraq – Sweden

Tuesday 16 July

20:30, TANNERY KORNELAKIS-DENDRINOU

Projections Night, Films by Norma Marcos, Palestine – France

Arrival time 20:30

Projection time: 20:45, *Fragments of a lost Palestine (2010)*Projection time: 22:00, *A long hot summer in Palestine (2018)*

The projection will be followed by a discussion with the director.

FREE

Wednesday 17 July

19:00, 4TH ELEMENTARY SCHOOL

Open presentation of the workshop for people with and without disabilities "The importance of personal development and coexistence within a diverse group" by Anna Vekiari.

FREE

19:30, TARSANAS SHIPYARD

"Return of the summer" - Greek National Opera Ballet, Greece

21:30, MIAOULI SQUARE

SLAVICA Fire performance – Živa Poppy Teatre, Czech

FREE

Thursday 18 July

21:30, EVANTHIA KAIRI THEATRE

"The fall in between" – Alexandros Anastasiadis, Greece – Belgium

Friday 19 July

19:00, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

"The journey of lost things" – The Sisters Project, Greece

Saturday 20 July

18:00 - 21:00, TANNERY KORNELAKIS-DENDRINOU

(Lecture) Introduction to Inclusion and Accessibility in Culture with a focus on the art of Dance – Christos Papamichael & Andreas Plemmenos (liminal)

FREE

22:00, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

(Theatre) "It will have your eyes" - Ilias Kounelas, Greece

Sunday 21 July

19:30 - 21:00, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

(Lecture) THE PEOPLE HAVE LEFT THE CIRCUS: A talk regarding social theatre or how a performance longs to rest in the spectator's heart – Ilias Kounelas, Greece * The talk will be conducted in Greek

FREE

22:00, location to be announced later

Rock and roll Party – Closing of the Festival

FREE

Find here the workshops schedule of the festival:

Akeim Toussaint Buck

Beatmotion, Voice and Movement Workshop

(12-14/7) - 2 HOURS/DAY

10:00 - 12:00, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

Anmar Taha & Josephine Gray (Iraqi Bodies)

THEATRON, Theatre workshop

(12-16/7) – 5 HOURS/DAY

10:00 - 15:00, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

Eirini Apostolatou

Articulated Dynamics, Contemporary dance workshop

(12-14/7) – 2 HOURS/DAY

17:30 - 19:30, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

Tereza Georgievova & Vyacheslav Nechunaev

Walking on stilts

(12-14/7) - 3 HOURS/DAY

18:00 - 21:00, "DIMITRIOS VIKELAS" SPORTS CENTRE

Anna Vekiari

DANCE IMPROVISATION WORKSHOP "The importance of personal development and coexistence within a diverse group"

Movement workshop for people with and without disabilities

(13-17/7) – 2,5 HOURS/DAY

18:00 – 20:30, 4th Elementary School

FREE

MASTERCLASS

Saeed Hani

Harmony, Contemporary Dance Workshop

(14/7) – 2 HOURS/DAY

12:30 - 14:30, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

MASTERCLASS

Tomo Sone

Grounding Up, Contemporary Dance Masterclass

(15/7) – 2 HOURS/DAY

Alexandros Anastasiadis

Organic Acrobatix, Contemporary dance and acrobatics workshop

(15-18/7) – 2 HOURS/DAY

17:30 - 19:30, "DIMITRIOS VIKELAS" SPORTS CENTRE

Vitoria Kotsalou

Bare Underwater, Movement workshop in water

(15-19/7) – 2,5 HOURS/DAY

18:00 - 20:30, GALISSAS BEACH

Penelope Morout

Sculpting Body-Images: The Age-Free Body, Movement workshop for people 50+

(16-19/7) - 2,5 HOURS/DAY

10:00 – 12:30, 4th Elementary School

FREE

The Sisters Project (Ismini Slijper, Angeliki Sakellariou, Myrsini Tzavara) The journey of lost things, Dramatic play workshop for children 8-12 years old

(16-18/7) – 2,5 HOURS/DAY

18:00 - 20:30, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

FREE

Stavroula Siamou

Momentum and stillness, Improvisation Workshop

(17-21/7) - 4 HOURS/DAY

10:00 - 14:00, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

Petros Nikolidis

Krump/Freestyle Development, Hip-Hop workshop

(17-19/7) - 2 HOURS/DAY

12:30 – 14:30, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE / "DIMITRIOS VIKELAS" SPORTS CENTRE

Maro Grigoriou

An introduction to Merce Cunningham Technique

(19-21/7) – 2 HOURS/DAY

Friday, 17:30 – 19:30 – Weekend, 10:00 – 12:00, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

Maria Syneli and Nick Kopsidas Introduction to Boogie Woogie

(20-21/7) – 2 HOURS/DAY

17:30 - 19:30, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

Christos Papamichael & Andreas Plemmenos (liminal)

Introduction to Inclusion and Accessibility in Culture with a focus on the art of Dance

(20/7) - 3 HOURS/DAY

18:00 - 21:00, TANNERY KORNELAKIS-DENDRINOU

FREE

Ilias Kounelas

THE PEOPLE HAVE LEFT THE CIRCUS: A talk regarding social theatre or how a performance longs to rest in the spectator's heart

(21/7) – 1,5 HOURS/DAY

19:30 – 21:00, AKROPODITI DANCE AND PERFORMING ARTS CENTRE

FREE



11th Akropoditi DanceFest 2024 July 11-21, 2024

International Dance and Performing Arts Festival in Syros akropoditi.com/dancefest

Iroon Polytexniou 84, 84100 Hermoupolis, Syros

E-mail: akropoditidancefest@gmail.com Tηλ.: (+30) 6907-036785, 6973-856238

Follow us:









