Εναέρια ακροβατικά – Πανιά
Ένα είδος σωματικής έκφρασης με καταγωγή από το τσίρκο, μας καλεί να φύγουμε για λίγο από το έδαφος και να αφεθούμε στην αιώρηση των ακροβατικών πανιών. Ενεργοποιούμε και επαναπροσδιορίζουμε τα όρια του σώματος μέσα από συνδυασμούς ασκήσεων ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και ισορροπίας. Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και δουλεύοντας με τις ικανότητες του κάθε σώματος, μαθαίνουμε να ισορροπούμε και να υπάρχουμε σε ακραίες θέσεις. Μια διαρκής αναζήτηση εναέριας δημιουργικότητας, καθώς ανακαλύπτουμε τρόπους μετάβασης από θέσεις σε περιστροφές και ελεγχόμενες πτώσεις.
Πέμπτη: 11:00-12:30
Σάββατο: 13:00-14:30
Παρακαλούνται όσοι και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το νέο μάθημα που πρόκειται να ξεκινήσει από τη νέα χρονιά, να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Κέντρου στο τηλέφωνο 22810-80690 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο email akropoditidancecentre@gmail.
Τα τμήματα θα δημιουργηθούν ανάλογα με τις δηλώσεις ενδιαφέροντος και οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα
Ευχαριστούμε και Χρόνια Πολλά!
Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών “Ακροποδητί”
Ώρες Γραμματείας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 16:00-21:00
Σάββατο: 10:00-14:00
Δημήτρης Μπαλτάς
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1982. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μηχανικός Η/Υ και υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, με μεταπτυχιακές σπουδές στα διαδραστικά μέσα, τις ψηφιακές μορφές τέχνης και τον φωτισμό. Από το 2005 παρακολουθεί μαθήματα χορού σε διάφορα στούντιο στην Αθήνα και το Λονδίνο, ενώ έχει παρακολουθήσει εργαστήρια και σεμινάρια υποκριτικής. Το 2014 ξεκίνησε την ενασχόληση του με τα εναέρια ακροβατικά. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού και ακροβατικών, ενώ από το 2019 διδάσκει εναέρια ακροβατικά σε διάφορες σχολές στην Αθήνα. Τον Μάιο του 2019 παρουσίασε την πρώτη του χορογραφία σε εναέριο σχοινί, Working Class, στα πλαίσια του 1ου θερινού καμπαρέ τσίρκο, στο θέατρο Ροές. Έχει παρουσιάσει βίντεο και εικαστικές εγκαταστάσεις σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνδημιουργήσει το video dance Please don’t tell, το οποίο παρουσιάστηκε σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και απέσπασε το βραβείο. Σαν σχεδιαστής φωτισμού, έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί το φωτισμό για παραστάσεις θεάτρου και χορού και εικαστικές εγκαταστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης κ.α. Είναι μέλος της ομάδας δημιουργών θεάτρου και εικαστικών τεχνών Apparatus. Από το 2021 ζει στη Σύρο.