Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.» και το ΚΕΚ Γεννηματάς Α.Ε. στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου «Προγράμματα Κατάρτισης για άνεργους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στο νομό Κυκλάδων» υλοποιούν στην Σύρο το πρόγραμμα
“Παραδοσιακή κουζίνα σε χώρους εστίασης”
2-4 Μαρτίου 2015
Χώρος: ΙΕΚ ΣΥΡΟΥ
Μέρες και Ώρες:
Δευτέρα-Τετάρτη | 16:00 – 21:00
Εκπαιδεύτρια: Κρινά Μαρία
Πρακτικές κατευθύνσεις για τη χρήση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών στα μενού των εστιατορίων με ότι αυτό συνεπάγεται. Τι είναι ελληνική κουζίνα; Πώς ορίζεται; Σε τι συνίσταται η δημιουργική συνέχειά της και προσαρμογή της στον παρόντα χρόνο λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες.
• Καταγραφή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων
• Κατάταξή τους ανάλογα με την εποχικότητα και την επάρκεια
• Καταγραφή τοπικών «ξεχασμένων» συνταγών- Πρότυπες συνταγές
• Μελέτη πραγματικών μενού εστιατορίων
• Αρχές σύνθεσης μενού – κοστολόγηση, παραδείγματα
• Επιλογή συνταγών για ένταξη στο μενού
• Δημιουργία ενός πρότυπου μενού
Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr
Για πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900