Πέντε εκπαιδευτικά εργαστήρια animation θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Animasyros 2021 !!! Παιδιά, έφηβοι, ενήλικες !
ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ»
Εργαστήριο για άτομα με αναπηρίες
Περιθωριοποίηση, διαφορετικότητα, ρατσισμός. Είμαστε πραγματικά ελεύθεροι; Οι σύγχρονοι αγώνες για ισότητα, αναγνώριση, προσβασιμότητα, κοινωνική ένταξη. Το εργαστήριο είναι εμπνευσμένο από ένα από τα κορυφαία έργα του Διονύσιου Σολωμού, τους Ελεύθερους Πολιορκημένους, που υμνεί τον αγώνα των υπερασπιστών του Μεσολογγίου, τον αγώνα του ανθρώπου για την εσωτερική του ελευθερία.
Εκπαιδεύτρια: Έλενα Παυλάκη
Τεχνική: stop motion / cut out animation
Πότε: 22-23 Σεπτεμβρίου/September (09:00 – 12:00)
Πού: Παιδική βιβλιοθήκη Ερμούπολης
Σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΜεΑ Σύρου – Ερμούπολης
ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΑΚΟΥΑΡΕΛΕΣ
Eργαστήριο για KΑΠΗ
Μετά από ένα χρόνο απουσίας τα ΚΑΠΗ είναι και πάλι σε δράση! Μαζί θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ‘21 με έναν λίγο… διαφορετικό τρόπο! Τί σχέση έχουν οι ακουαρέλες με τον πίνακα του Ντελακρουά «Η Σφαγή της Χίου»; Κινούνται οι ακουαρέλες; Οι πίνακες μπορούν να ζωντανέψουν; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί σε ένα διήμερο εργαστήριο ανιμέισον που όλα είναι πιθανά!
Εκπαιδεύτρια: Μαργαρίτα Σιμοπούλου
Τεχνική: stop motion/ drawn & cut out animation
Πότε: 22-23 Σεπτεμβρίου(10:00 – 13:00)
Πού: ΚΑΠΗ Σύρου – Ερμούπολης
Σε συνεργασία με τα Κ.Α.Π.Η. Σύρου – Ερμούπολης
ΚΙ ΟΜΩΣ, ΚΙΝΕΙΤΑΙ!
Εργαστήριο για παιδιά
Οι ήρωες, τα θύματά τους, οι ζωές μας. Το σκίτσο… δυο γραμμές που μιλάνε στη γλώσσα μας… Η παραμικρή αλλαγή μπορεί να αλλάξει το νόημα όπως ένα διαζευκτικό ή και ένα διαφορετικό σημείο στίξης. Τα άψυχα μέχρι τώρα αντικείμενα παίρνουν σάρκα και οστά. Συνομιλούν, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται. Σάτιρα – γελοιογραφία – κωμικό: Τρεις έννοιες, ένας κοινός παρονομαστής… Χιούμορ με κάθε τρόπο… Λόγοι για να μας κάνουν να γελάμε. Λόγοι για να κάνουμε τους άλλους να γελάνε. Λόγοι για να ζούμε καλύτερα.
Εκπαιδευτής: Γιάννης Ξαγοράρης
Τεχνική: comic / flipbook
Πότε: 22-23 Σεπτεμβρίου (17:00 – 20:00)
Πού: Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία
Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών”
Δηλώστε συμμετοχή στο education2@animasyros.gr έως τις 15 Σεπτεμβρίου
ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Εργαστήριο για εφήβους
Αυτό το εργαστήρι ανιμέισον είναι αφιερωμένο στις βασικές αρχές του 2D κινούμενου σχεδίου και τη διδασκαλία του σε νέους ανθρώπους που πιθανόν να θελήσουν να ασχοληθούν επαγγελματικά και να κάνουν καριέρα στο μέλλον σε αυτόν τον τομέα. Το θέμα του τριήμερου εργαστηρίου θα περιστραφεί γύρω από τους θρύλους για το δημοτικό τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας» / Έξοδος (του Μεσολογγίου) και θα επιχειρήσει να ενώσει την ιστορία με τα κινούμενα σχέδια, ζωντανεύοντας το παρελθόν στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.
Εκπαιδευτής: Paul Muresan
Τεχνική: stop motion / drawn & chalk animation
Πότε: 22 – 24 Σεπτεμβρίου (16:00-19:00)
Πού: Λύκειο Ελληνίδων Σύρου
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική και ελληνική γλώσσα
Σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου
Δηλώστε συμμετοχή στο education2@animasyros.gr έως τις 15 Σεπτεμβρίου
ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εργαστήριο για ενήλικες
Ζωντανεύοντας σκέψεις πάνω στην έννοια της «ελευθερίας»: Ελεύθερη βούληση, ελευθερία κινήσεων, ελεύθερη πληροφορία, ελευθερία του λόγου. Στο εργαστήριο ο καθένας θα εξερευνήσει το θέμα με τη δική του, προσωπική οπτική, μέσα από μια μικρή άσκηση δημιουργία ανιμέισον με μεικτή τεχνική. Μια εμπειρία με παιχνιδιάρικη διάθεση πάνω στο πώς θα «ζωντανέψει» μέσα από το ανιμέισον ένα κολάζ συμβολισμών της ελευθερίας, εμπνευσμένο από το έργο της Ελληνίδας καλλιτέχνιδος Georgia Fabris.
Εκπαιδεύτρια: Tal Kantor
Τεχνική: stop motion / animated collage
Πότε: 22-24 Σεπτεμβρίου (11:00-14:00)
Πού: Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
Σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Σικελίας «Τρινακρία» και το project «WAAG We Are All Greeks!». H έκθεση που παρουσιάστηκε στο Παλέρμο και είναι βασισμένη σε μια ιδέα του Francesco Piazza και του Βασίλη Καραμπάτσα, παρουσιάζει έργα Ελλήνων και Ιταλών καλλιτεχνών που – σύμφωνα με τον Piazza που είχε την επιμέλεια του πρότζεκτ – «εκσυγχρονίζουν αλλά και ανανεώνουν τα ιδανικά της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, θέτοντας νέα ερωτήματα για το πώς έχουν αλλάξει μετά από 200 χρόνια αλλά και κατά πόσο διατηρούν την αξία τους στη συνείδηση του καθενός».
Για αναλυτικές πληροφορίες βρείτε την ανάρτηση στο site του Φεστιβάλ εδώ: https://animasyros.gr/el/archives/94912
Στρατηγικός υποστηρικτής εκπαιδευτικών δράσεων ΕΚΟΜΕ