Ο Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικό σωματείο “Ο Μέγας Αλέξανδρος” σας εύχεται καλά Χριστούγεννα και σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα “Η άνοιξη των λαών της Μικράς Ασίας”, με ομιλητή τον πολιτικό επιστήμονα, κοινωνιολόγο και συγγραφέα Μιχάλη Χαραλαμπίδη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 στις 19.30.
Θ΄ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα “Το Μικρά Ασία ενώνει – Το Τουρκία εκβαρβαρίζει”.
Χρόνια πολλά και πάντα και του χρόνου…
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Υποπλοίαρχος (ε.α.)
Ουρανία Πανταζή Π.Ν.
—————-
Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή:
Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης (Αλεξανδρούπολη 1951), είναι Έλληνας πολιτικός, κοινωνιολόγος και συγγραφέας. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία.
Διωκόμενος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε στην Ιταλία ενώ ήταν μέλος του ΠΑΚ. Μετά την πτώση της δικτατορίας συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977.
Λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και ιδρύει τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση», με την οποία μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000 (32.068 ψήφοι, ποσοστό 0,47%).
Το 1988 στην εισήγησή του στο Δεύτερο Παγκόσμιο Ποντιακό Συνέδριο πρότεινε τη δημιουργία μιας πόλης στα παράλια της Θράκης με την ονομασία Ρωμανία και να προστεθεί στο όνομα Θράκη και το όνομα Ρωμανία, έτσι ώστε η περιφέρεια να ονομάζεται Θράκη – Ρωμανία. Το 1997, 204 βουλευτές κατέθεσαν πρόταση στο κοινοβούλιο για την δημιουργία της, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το 1994, το Κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών και μέλος της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και ερευνητής στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών.
Σήμερα είναι μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής λογιστικού έλεγχου για την διερεύνηση του απεχθούς χρέους της Ελλάδος.
Σύγγραψε 27 βιβλία συσχετιζόμενα με κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά και πολιτισμικά ζητήματα και τον πολιτικό αγώνα του ποντιακού λαού.