Πάνος Λουμάκης
Ο Πάνος Λουμάκης γεννήθηκε στη Σπάρτη. Αρχισε πιάνο σε ηλικία 8 χρόνων στο εκεί Παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου. Συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Νόρας Λουκίδου. Τον Δεκέμβριο του 1987 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρώτη Συνάντηση Νέων Μουσικών της Μεσογείου που έγινε στη Μασσαλία.
Πήρε το Δίπλωμα του με Αριστα Παμψηφεί τον Ιούνιο του 1988. Συνέχισε τις σπουδές του κοντά στην Δόμνα Ευνουχίδου και από το Σεπτέμβριο του 1989 στο Μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Ακαδημίας F. Liszt της Βουδαπέστης στην τάξη των Drafi Kalman και Gulyas Istvan. Μελέτησε ακόμη στις τάξεις μουσικής δωματίου του διάσημου Ούγγρου συνθέτη Lang Istvan και των καθηγητών Rados Ferenc, Mihaly Andras και Devics Sandor, εμφανιζόμενος σε πληθώρα συναυλιών μουσικής δωματίου, μεταξύ άλλων και στην αίθουσα Liszt, στο σπίτι-μουσείο του συνθέτη. Μελέτησε επίσης με την Τζένη Πρωτοπαπά και την Νέλλη Σεμιτέκολο.
Το Νοέμβριο του 1991 εμφανίστηκε κατόπιν διαγωνισμού ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στα Φεστιβάλ Ναυπλίου, Λευκάδος, Ηρακλείου, Σπάρτης κα.
Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία. Συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Διεθνές Kαλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα Δωματίου Αθηνών.
Στον τομέα της συνοδείας τραγουδιού έχει πλούσια πείρα. Έχει εργασθεί, μεταξύ άλλων, στις τάξεις μονωδίας των Μίσα Ικέουτσι-Κοντογεωργίου, Γιώργου Ζερβάνου, Μαρίνας Κρίλοβιτς, Μάτας Κατσούλη, Σόνιας Θεοδωρίδου, στα σεμινάρια Bach του Helmut Rieling (Μέγαρον Μουσικής Αθηνών), ως επίσημος συνοδός στον διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας» του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου «ATHENAEUM», ως μουσικός εκγυμναστής σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Όπερας Θεσσαλονίκης, του Μουσικού Θεάτρου Βόλου και της Όπερας Δωματίου Αθηνών, ως μέλος της ορχήστρας σε πολλές παραγωγές Ελληνικής Οπερέτας της ΕΛΣ (Θέατρο Ακροπόλ).
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Χρήστος Δεληζώνας
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα μονωδίας στο Κεντρικό Ωδείο με την μέτζο σοπράνο Μαργαρίτα Συγγενιώτου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του παίρνοντας δίπλωμα με τον τενόρο Γιώργο Σούτη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού και masterclass με τον διάσημο bass-baritone Δ.Καβράκο και τον τενόρο Peter Svenson καθώς και σεμινάρια μουσικής από συνθέτες και διευθυντές ορχήστρας όπως ο Θεόδωρος Αντωνίου, ο Μίλτος Λογιάδης , ο Γιώργος Κουρουπός, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου κ.α. Από το 2008 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή ως έκτακτος χορωδός.
Τον Ιούλιο του 2015 ερμήνευσε με επιτυχία τον ρόλο του Δον Ζοζέ στην Κάρμεν που ανέβηκε από τον Δήμο Αθηναίων σε συναυλιακή μορφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών πλάι στην Μαρίτα Παπαρίζου και με μαέστρο τον Λευτέρη Καλκάνη.
Έχει ερμηνεύσει τον ρόλο του Πρίγκηπα στην όπερα Centrillon (Σταχτοπούτα) της Pauline Viandrot που ανέβηκε το φθινόπωρο του 2014 από την ομάδα «Ραφή», τους ρόλους του Ερμή και του Ωκεανού στην όπερα Προμηθέας του Π.Καρούσου καθώς επίσης και μικρότερους ρόλους σε ανεξάρτητες παραγωγές των έργων La Traviata, Rigoletto, Il Trovatore και ακόμη σολιστικά μέρη σε ορατόρια και Ρέκβιεμ.Επίσης είναι μόνιμο μέλος της χορωδίας Ambitus με την οποία έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τέλος έχει τραγουδήσει είτε ως σολίστ είτε ως χορωδός σε μερικούς από τους σημαντικότερους μουσικούς χώρους και θέατρα της χώρας όπως Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Θέατρο Ολύμπια, Βεάκειο Θέατρο κ.α.
Ελλη Αναστασοπούλου
Γεννημένη στην Αθήνα, ξεκίνησε τραγούδι στο Ωδείο Athenaeum, με την Α. Σγούρδα όπου αποφοίτησε με βαθμό άριστα παμψηφεi. Παρακολούθησε σεμινάρια δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Μ. Κρίλοβιτς, Ζανέτ Πηλού, Άρη Χριστοφέλη, Λ. Μανίκα, Κ.Πασχάλη,Kurt Equiluz, Elisabeth Vidal και την Cheryl Studer. Έχει παρακολουθήσει master class με τον Tom Krause στη θερινή ακαδημία Mozarteum του Salzburg. Ιδιαίτερες διακρίσεις γνώρισε στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κλασικού Τραγουδιού της ΧΟΝ, (α΄βραβείο), στον 4ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Λυρικών Τραγουδιστών ΣΗΜΟ (3ο βραβείο) και χρηματικό έπαθλο από την «Όπερα Δωματίου Αθηνών. Τραγουδάει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Είναι ιδρυτικό μέλος και η Σοπράνο του συνόλου «Trio Lirico»
Νικόλαος Καραγκιαούρης
Ο Βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε βιολί και πιάνο στο δημοτικό ωδείο Πατρών. Δίπλωμα Μονωδίας πήρε στο Ωδείο Αθηνών με την κυρία Hara Savino το 2007.
Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ρώσσικα.
Παρακολούθησε master classes τραγουδιού με τους:
– Σοπράνο Ζανέτ Πηλού / Μέγαρο μουσικής Αθηνών
– Βαρύτονο Κώστα Πασχάλη / Ωδείο Αθηνών
– Σοπράνο Birgit Nickl / Ιδιαίτερα μαθήματα στο Μόναχο
– Κόντρα τενόρο Άρη Χριστοφέλλη / Ωδείο Κέρκυρας
– Μέτζο σοπράνο Δάφνη Ευαγγελάτου / Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου
– Τενόρο Gilles Denizot / Όπερα της Ζυρίχης
– Μπάσο Δημήτρη Καβράκο / Εθνική Λυρική Σκηνή- Μετροπόλιταν Οπερα Νέας Υόρκης
– Σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου / Ιδιαίτερα μαθήματα στην Μπολώνια
– Σοπράνο Λαμπρινή Μπάτζιου / Ιδιαίτερα μαθήματα στην Αθήνα
και μαθήματα υποκριτικής με την κα.Σοφία Κακαρελίδου στην Αθήνα.
Απέσπασε βραβεία σε διαγωνισμούς κλασικού τραγουδιού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2004 – 2006 – 2010)
Εμφανίστηκε στις όπερες των:
– G.Verdi – Don Carlos (Frate),
– W.A.Mozart – Die Zauberflöte (Der Priester),
– J.Strauss – Die Fledermaus (Frank),
– G.Bizet – Carmen (Escamillo,Morales),
– C.Orff- Die Kluge (Der König),
– G.Rossini – La cambiale di matrimonio (Slook),
– G.F.Händel – Acis and Galatea (Polypheme),
– G.Verdi – Traviata (G.Germon),
– E.Humperdinck – Hänsel und Gretel (Vater),
– D.Cimarosa – ilmatrimoniosegreto (Conte Robison)
– R.Strauss – Salome (1st soldier)
– G.Rossini – ilbarbiere di seviglia (DottoreBartolo)
– Ν. Καρβέλας – Δαίμονες (Ιεροεξεταστής)
– W.A.Mozart – Cosi fan tutte (Don Alfonso)
– G.Verdi – Aida (Ramfis)
– Σ.Γασπαράτος – Dragon (Dragon)
– Σ.Πασχάλης – Κ.Πολέμη- Τρωϊκός Πόλεμος (Δίας)
– Ν.Ξανθούλη – Μαγικό βιολί (Πρόκας)
– G.Verdi – Rigoletto (Ceprano)
– G.Puccini – Boheme (Marcelo)
– G.Puccini – Gianni Schicci (Bettodi Signa)
Καθώς και σε έργα Θρησκευτικής μουσικής όπως:
– Messiah – G.F.Händel,
– Messe Solenelle – G.Rossini,
– Weihnachtsoratorium und Mattäus Passion – J.S.Bach
– Requiem – G.Faure
Συνεργάζεται με την διαδραστική παιδική σκηνή της Εθνικής λυρικής σκηνής στα σχολεία με το έργο «Κουρέας της Σεβίλλης», το Εθνικό θέατρο, το μέγαρο μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης καθώς και με την Όπερα Θεσσαλονίκης, Oπερα Νέων, Δήμο Λαρισαίων, Πατρών, The AthenΆs singers production, Opera deigiovani και το ανερχόμενο φεστιβάλ Αιγαίου που εδρευει στην Σύρο.
Είναι ερμηνευτής της εθνικής Ρώσικης Μουσικής Σχολής και της Ελληνικής Οπερέτας.
Τον Σεπτέμβρη του 2011 κέρδισε την υποτροφία “Αθηνά Καρρά” της Ελληνικής Ένωσης Βάγκνερ για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών του Bayreuth Stipendienstifftung τον Αυγουστο του 2012 στο Bayreuth της Γερμανίας.
Την άνοιξη του 2014 συμμετείχε ως Vocal Coach στο φιλανθρωπικής μορφής σόου του MEGA Chanel «Just the 2 of us»
Φωτεινή Αθανασάκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και αργότερα Μονωδία στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες στην τάξη της Μαργαρίτας Συγγενιώτου από όπου και πήρε το Δίπλωμά της με Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο τον Ιανουάριο του 2013.
Τον Ιούνιο του 2013 κέρδισε την Υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών και συνεχίζει τις σπουδές της στο Ωδείο Kodaly για Μεταπτυχιακό στη Μονωδία.
Τον Νοέμβριο του 2015 ερμήνευσε το ρόλο της Mama Lucia από την «Cavalleria Rusticana» του P. Mascagni στην Κέρκυρα ενώ τον Ιούλιο του 2015 ερμήνευσε τους ρόλους της Neris στη «Medea» του Cherubini και της Zia Principessa στη «Suor Angelica» του Puccini αντίστοιχα, στο Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο. Στο ίδιο φεστιβάλ έχει ερμηνεύσει το «Stabat Mater» του Pergolesi το 2012 με την ορχήστρα των Τιράνων υπό την διεύθυνση του Francis Bardot και αποσπάσματα από τις όπερες «Il Trovatore» και «Un Ballo In Maschera» το 2013 με την Padardzhik Symphony Orchestra υπό την διεύθυνση του Grigor Palikarov.
Τον Μάρτιο του 2014 ερμήνευσε το ρόλο της Mrs Herring στην όπερα του B. Britten «Albert Herring», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ακόμη, έχει ερμηνεύσει το «Oratorio de Noel» του Saint-Saens υπό την διεύθυνση του Valery Orenskin και την ορχήστρα και χορωδία του Ωδείου Νάκα στην Αθήνα.
Εχει επίσης ερμηνεύσει έργα των Verdi, Wagner, Vivaldi, Mozart, Beethoven, Rossini, Haendel, , Charpentier, Bellini, Barber, Massenet, Mascagni, Schubert, Mahler, Bach, Donizetti, Bizet, Gounod, Καλομοίρη, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Κουνάδη, Γιαννίδη, Κούκου, Κουρουπού και άλλων διακεκριμένων συνθετών
Tο καλοκαίρι του 2013 έλαβε μέρος στο «Bayreuth Younger Kunstler Festival» στη Γερμανία
Από το 2011 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ από τον Ιούνιο του 2011 εως τον Οκτώβριο του 2013 συμμετείχε στην Οπερα Βαλίτσας (La Traviata) και τον Ιούνιο του 2012 και 2013 αντίστοιχα, συμμετείχε στις παραγωγές της Σύγχρονης Οπερας της Ε.Λ.Σ..
Φανή Παλιούρα
Η ηθοποιός Φανή Παλιούρα γεννήθηκε στην Παλλήνη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στην Αθήνα, σκηνικά και φωτισμό στο Metropolitan University του Λονδίνου καθώς και Υποκριτική στο Ανώτερη δραματική σχολή του Κώστα Νταλιάνη οπου και αποφοιτεί με Άριστα το 2010.
Εχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με την Λένα Φιλίπποβα, τον Περικλή Μουστάκη κ.α.
Συμμετέχει ανελλιπώς σε θεατρικές παραστάσεις σε πρωταγωνιστικούς και δευτεραγωνιστικούς ρόλους. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τον μονόλογο « Η καθαρίστρια του Lifestyle» που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο «Vault» και σε περιοδεία αν την Ελλάδα.
Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη και τον Νικόλα Πουρλιάρο, στην ταινία μικρού μήκους του οποίου, «Αχίλειος φτέρνα» ήταν πρωταγωνίστρια. Η ταινία ταξίδεψε σε 3 διεθνή φεστιβάλ αποσπώντας επαινετικές κρητικές και προκαλώντας πολλές συζητήσεις. Στην τηλεόραση μετείχε στην επιτυχημένη σειρά «Εθνική Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη στο Mega.
Επιπροσθέτως ως performer παρουσίασε και σκηνοθέτησε το θεατρικό δρώμενο «Οταν τα Κτήρια Μιλούν» το οποίο έλαβε χώρα στην Αίγινα ύστερα από ανάθεση του τοπικού – με διεθνή χαρακτήρα- φεστιβάλ, με σκοπό την ανάδειξη των καποδιστριακών κτηρίων.
Εν κατακλείδι η Φανή Παλιούρα, έχει επιμεληθεί σκηνογραφικά παραστάσεις στα θέατρα «Άλμα», «Χώρα», «Βαφείο», «Vault» κ.α.