Εργαστήριο για την Ιστορία της Τέχνης με την Χριστίνα Μερτζανίδου
Σκοπός του μαθήματος Ιστορία της Τέχνης είναι να συναντηθούμε με τα γνωρίσματα της ποικιλόμορφης Έκφρασης του ανθρώπου, που είναι μια από τις θεμελιώδεις συμπεριφορές του είδους.
- Θα οξύνουμε την αισθητική μας αντίληψη, καλλιεργώντας την ευαισθησία μας και γνωρίζοντας τα κοινωνικά και ιστορικά γίγνεσθαι που οδήγησαν στην ανάδυση των διάφορων καλλιτεχνικών μορφών.
- Θα ξεκινήσουμε από την εμπειρία των πρώτων ανθρώπων και την τέχνη που γέννησαν οι δικές τους συνθήκες και περιστάσεις.
- Θα παρακολουθήσουμε με όχημα τα ίδια τα έργα τους τρόπους με τους οποίους εξελίσσεται η αντίληψη του ανθρώπου για τον εαυτό του και για τον κόσμο, με στόχο να πλησιάσουμε έστω και λίγο στην κατανόηση της δικής μας, προκλητικής και ενδιαφέρουσας εποχής.
Το έργο τέχνης δεν υφίσταται εν κενώ, υπάρχει μες τον κόσμο και το χρόνο, γίνεται μες τον κόσμο και τον χρόνο: είναι νόημα που έλαβε υλική μορφή. Ερχόμενοι σε στενή επαφή με αυτό, και κατανοώντας το λεξιλόγιό του, μπορούμε να αφουγκραστούμε τους ψιθύρους και τις βοές των εποχών, τη βιωμένη εμπειρία της ιστορίας.
Το μάθημα είναι πολυμεσικό, αναφέρεται δηλαδή σε όλες τις καλλιτεχνικές μορφές και επικεντρώνεται περισσότερο στη ζωγραφική.
Έχει διάρκεια 1 ώρα και 45 λεπτά κι απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους άνω των δεκαέξι ετών.
Έναρξη εργαστηρίου: Δευτέρα 15 Οκτώβρη 2018 | 20.00 – 22.00
Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα τηλ: 2281075404, 6973842046
Η Χριστίνα Μερτζανίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Πολιτισμικές και Κινηματογραφικές Σπουδές του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχει σπουδάσει Δραματικές Τέχνες στο Ωδείο Αθηνών. Το βασικό πεδίο έρευνάς της είναι οι τρόποι με τους οποίους το έργο τέχνης αποθηκεύει και αντανακλά το ιστορικό γίγνεσθαι εντός του οποίου αναδύθηκε.
Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου
Σταυρός, Τάλαντα, Σύρος, 84100
22810.75404, 6973.842046
helpisart@gmail.com
www.polichoros-syros.com
www.facebook.com/polixorossyros