Το διήμερο 14/12 και 15/12 το dpsd beyond θα φιλοξενήσει το Λυκούργο Ορνεράκη στα πλαίσια των εξωτερικών διαλέξεων. Την Παρασκευή 14/12, στο αμφιθέατρο της σχολής (Β.0.2) στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα το σκίτσο στη σχεδιαστική διαδικασία και το εργαλεία του (τεχνικές, υλικά, προοπτικές και ό,τι αφορά το product sketching), ενώ το Σάββατο 15/12, στην αίθουσα Φρέρη (Φ.0.1) στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί workshop με το σχεδιαστή να δίνει τα φώτα του στους φοιτητές του τμήματος σε τεχνικές σκίτσου για προϊόντα.
Η παρουσίαση θα απαρτίζεται από 3 τμήματα:
1. Παρουσίαση ολόκληρης της πορείας ενός έργου -case study- με τις τεχνικές του σκίτσου (draft sketches, marker renderings, photoshop refinement κλπ)
2. Παρουσίαση εργαλείων και τεχνικών, προοπτικής και γωνίες θέασης του προϊόντος, contour lines, πηγές φωτός, ανακλάσεις και υφές.
3. Πότε τελειώνει ένα σκίτσο. Τα όρια στη διαδικασία σκίτσου.
Κλείνοντας τη διάλεξη της Παρασκευής, θα δοθούν οδηγίες για την επόμενη μέρα και το workshop που θα λάβει χώρα το πρωί. Θα παρέχεται live monitoring και τις δύο μέρες, όπου στον projector της αίθουσας θα προβάλλεται ό,τι δημιουργεί ο προσκεκλημένος σχεδιαστής.
Για το workshop του Σαββάτου
Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα
Φρέρη (Φ.0.1), από τις 10:00. Για το workshop, θα πρέπει να
δηλώσετε συμμετοχή (παρακάτω θα βρείτε το ανάλογο link – book now). Ο αριθμός των συμμετεχόντων, ορίζεται στους
60, για λόγους λειτουργίας του workshop κι εποπτείας του προσκεκλημένου σχεδιαστή.
Πρέπει να αναφέρουμε πως από τη μεριά τους οι συμμετέχοντες, πρέπει να φέρουν:
- μολύβια (ΗΒ, Β, 2Β )
- στυλό (ένα μαύρο, ένα μπλέ // όχι υγρού μελανιού – αλλά τύπου BIC)
- χαρτιά Α4 (απλά 80gr – του εκτυπώτη)
- και αν είναι εύκολο και μερικά ρυζόχαρτα (δεν είναι απαραίτητο)
Θα καλυφθούν τομείς όπως: βασικά σχήματα και όγκοι, οπτικές, shading, texturing κλπ. με τις τεχνικές που θα μοιραστεί ο σχεδιαστής μαζί μας.
Σκοπός του Σαββάτου – όσο και της Παρασκεύης – είναι οι φοιτητές να αποκολληθούν από τη νοοτροπία σχεδίασης ελεύθερου για εξετάσεις και να μπούν σε μια πιο productive γραμμή σκίτσου. Σε μια άλλη φιλοσοφία σκίτσου και καταγραφής ιδεών με αυτό το εργαλείο.
- Παρασκευή 14/12, 20:00 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου (Β.0.2), Ερμούπολη
- Σάββατο 15/12, 10:00 στην Αίθουσα Φρέρη (Φ.0.1), (Δ/νση: Νεωρίου 10, Ερμούπολη – πλησίον Ναυπηγείων ΝΕΩΡΙΟΥ)
BOOK NOW
Βιογραφικό:
Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1974 και σήμερα εργάζεται ως designer (
OR creative alternative) της ιταλικής Acerbis, ενώ μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας, έγινε ο πρώτος Έλληνας σχεδιαστής scooter (ηλεκτρικών και μη) και μικρών μοτοσικλετών. Είναι γιός του γνωστού σκιτσογράφου Σπύρου Ορνεράκη και από μικρή ηλικία καταπίανονταν με το σχέδιο και τις διάφορες τεχνικές κι εκφάνσεις του.
“Ξεκίνησα στο χώρο του design στο Μιλάνο της Ιταλίας, σπουδάζοντας βιομηχανικό σχέδιο στο Instituto Europeo di Design. Παρότι στην αρχή είχα άλλα όνειρα -με ενδιέφεραν τα comix βλέπεις-, τελικά η αγάπη μου για τη μοτοσικλέτα με έσπρωξε προς την κατεύθυνση του βιομηχανικού σχεδίου. Ξεκίνησα σχεδιάζοντας αθλητικά είδη. Μπότες και κράνη για σκι, σανίδες του snowboard, είδη κατάδυσης, αλλά και ηλεκτρονικά προιόντα(Attivo Creative Resource).”
απόσπασμα από συνέντευξη του Λυκούργου Ορνεράκη στο mototriti.gr