Το νησιώτικο ραπ μυρίζει θυμάρι και έχει θέα το γαλάζιο του Αιγαίου από τον ψηλότερο και παλαιότερο φάρο του Ελληνικού θαλάσσιου δικτύου.
Ένα νέο hip hop βιντεοκλίπ, με τίτλο «Φορέας» γυρίστηκε στο νησάκι έναντι της Ερμούπολης. Η ομάδα παραγωγής αποτελούνταν από Συριανούς καλλιτέχνες, οι οποίοι ηχογράφησαν ζωντανά και βιντεοσκόπησαν με σκοπό τη συμβολή τους στο πλαίσιο της κίνησης «Σώστε το Φάρο».
Η απέραντη αγάπη του για το νησί του και η έμπνευση του για ένα κομμάτι – αλληγορία που στριφογυρνά στο μυαλό του τα τελευταία 6 χρόνια οδήγησαν τον Χρήστο Πανοηλία σε ένα project που δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Ο rapper που κατάγεται από την καρδιά της Ερμούπολης της Σύρου, είναι γνωστός στην ελληνική hip hop σκηνή ως ο Λάγνης του συγκροτήματος «Νέα Τάξη Πραγμάτων».
Για αρκετό καιρό, ο Λάγνης εξηγούσε το όραμα του σε φίλους καλλιτέχνες και λάμβανε απαντήσεις που αμφισβητούσαν την τεχνική εφικτότητα του συγκεκριμένου project. Η ιδέα του ήταν η εξής: Να κινηματογραφήσει σε ανοιχτό χώρο την απαγγελία ενός κειμένου του με τη συνοδεία live βιολιού το οποίο σταδιακά θα μετατραπεί σε μουσικό βιντεοκλίπ. Παρά την ιδιαιτερότητα του έργου και το δισταγμό πολλών ανθρώπων του χώρου, ο ίδιος επέμεινε και βρήκε τους επαγγελματίες που μοιράζονται λίγο από την τρέλα του. Έτσι, ένα πρωί του Οκτώβρη, μπήκαν στο σκάφος «Πέρλα» του Νίκου (Λάκη) Πρίντεζη, ο σκηνοθέτης / κινηματογραφιστής Μάρκος Τράκας, ο director of photography Γιώργος Ρούσσος, ο ηχολήπτης / sound designer Δημήτρης Κοντιζάς, η βιολονίστα Λένα Χατζηγρηγορίου μαζί με λίγους ακόμη φίλους και ξεκίνησαν για μία πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία.
Με αποκαλυπτικούς στίχους που θίγουν θέματα της σύγχρονης κοινωνίας, το κομμάτι «Φορέας» δηλώνει χωρίς δισταγμό την εμμονή με την εικόνα, την ανισορροπία στις οικογενειακές σχέσεις, την επιφανειακότητα της υλιστικής προσέγγισης του κόσμου, τη κουλτούρα της Showbiz, τον φόβο του κορωνοϊού και άλλα.
Ο επιλογή του Φάρου βασίστηκε σε δύο σοβαρούς λόγους. Αρχικά, τα γυρίσματα έγιναν με απόλυτο σεβασμό στο συγκεκριμένο τόπο θέλοντας να αναδείξουν τη σημαντικότητα του πρώτου φάρου της Ελλάδας, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1834, τώρα όμως έχει παραμεληθεί και εγκαταλειφθεί στα άγρια στοιχεία της φύσης. Σε δεύτερη επιφάνεια, ο καλλιτέχνης καλεί τον ακροατή να γίνει «φορέας» φωτός, ελπίδας, πίστης και αγάπης. Όπως ο φάρος εκπέμπει φως μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, έτσι και το τραγούδι εκπέμπει φως μέσα στο σκοτάδι του φόβου.
Το videoclip αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μοντάζ και θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2020 από γνωστό μουσικό label. Μέχρι τότε μπορείτε να εξερευνήσετε τις παλαιότερα τραγούδια του Λάγνη στο ακόλουθο link: https://bit.ly/2SSlBwf
Αλλιώς μπορείτε να τον ακολουθήσετε στα social media:
Facebook | Instagram